Documenten en formulieren

Resultaten

30/3/2023

Extra informatie bij het model individuele dienstverleningsovereenkomst voor ondersteuning door een vergunde zorgaanbieder via een persoonsvolgend budget

30/3/2023

Model individuele dienstverleningsovereenkomst voor ondersteuning door een vergunde zorgaanbieder via een persoonsvolgend budget

maart 2023

De adressen van aanbieders van globale individuele ondersteuning zijn gebaseerd op de gegevens van de hoofdzetel. Mogelijk organiseert een aanbieder ook globale individuele ondersteuning op andere locaties. Een volledig overzicht vindt u in deze lijst met aanbieders per provincie.

24/3/2023

De diensten ondersteuningsplan (DOP) en diensten maatschappelijk werk (DMW) zullen vanaf april 2023 geen fysieke, maar wel digitale brieven ontvangen van het VAPH. De diensten zullen per e-mail op de hoogte worden gebracht dat er een brief klaar staat in het e-loket mijnvaph.be.

21/3/2023

Mensen met een handicap die zich plots in een kritieke situatie bevinden, kunnen onder andere via de noodprocedure onmiddellijk een persoonsvolgend budget aanvragen. De beoordelingscriteria voor die procedure zijn vastgelegd in de wet en zijn behoorlijk strikt. Minister van Welzijn Hilde Crevits besliste in samenwerking met het VAPH om de procedure te versoepelen.