Ben ik verplicht om opnieuw te starten met ambulante en mobiele begeleiding of schoolaanvullende of schoolvervangende dagopvang bij het multifunctioneel centrum?

Er wordt een kader met enkele voorwaarden (zoals social distancing en hygiënemaatregelen) aangeboden. Het is evenwel belangrijk dat zowel u als het betrokken multifunctioneel centrum goed voorbereid zijn: dan kan de ondersteuning, als u dat wilt, op een veilige manier van start gaan. 

Ga daarom zeker in overleg met het multifunctioneel centrum: zij maken een plan en kunnen aangeven welke mogelijkheden er zijn om terug op te starten, en de maatregelen die ze nemen om gezondheid en veiligheid te garanderen.

Het doel is echter dat uw begeleidingsovereenkomst, eventueel stapsgewijs, opnieuw maximaal ingevuld wordt zoals voor COVID-19.

De Nationale Veiligheidsraad van 23 juli 2020 besliste, naast meer algemene maatregelen, om sterk in te zetten op lokale acties door gemeenten en regio's waar zich een verhoogde concentratie van besmettingen voordoet. Er kunnen lokaal striktere maatregelen genomen worden door zowel de zorgaanbieder als de lokale overheid.

Gepubliceerd op 10.08.2020