Hoe gaan we als multifunctioneel centrum om met gebruik van persoonlijk beschermingsmateriaal? En op welke manier zal de overheid hier verder in ondersteunen?

Er is nog steeds schaarste op het vlak van beschermingsmateriaal. U moet als multifunctioneel centrum overbodig en verkeerd gebruik van persoonlijk beschermingsmateriaal vermijden. Dat doet u door rationeel om te springen met een aanbod en het beheer binnen uw multifunctioneel centrum centraal  en onder toezicht te houden.

Rond verdere engagementen voor leveringen vanuit de Vlaamse Overheid na 1 juli moet de Vlaamse Regering nog een beslissing nemen. We informeren u zodra mogelijk. Hou er rekening mee dat u zelf ook bestellingen moet plaatsen. Niet alle materialen worden via de overheid bedeeld. Leveringen van materialen vragen enige tijd vanaf het moment van bestelling, dus plaats uw bestellingen tijdig in functie van uw behoeften. 

Voor cliënten volstaat doorgaans een textielen mondmasker. Vraag hen om daar in de mate van het mogelijke zelf in te voorzien.

gepubliceerd op 26.06.2020