Mijn brieven

Sinds 2 september 2021 is de look van het e-loket licht veranderd en vindt u informatie op andere plaatsen dan vroeger. Inhoudelijk is er niets veranderd. De handleiding wordt binnenkort aangepast.

Het VAPH verwittigt u via e-mail als u in mijnvaph.be een nieuwe brief kunt terugvinden. Voorwaarde is wel dat uw e-mailadres in mijnvaph.be geregistreerd is. Als dat nog niet het geval is, raden we u aan om dat zeker te doen. De contactgegevens die u registreert in mijnvaph.be, worden alleen door het VAPH gebruikt en worden niet doorgegeven aan andere organisaties of diensten.

Waar vindt u de brief van het VAPH terug?

schermafdruk brieven in mijnvaph.be

 1. Klik in de blauwe balk bovenaan op ‘Documenten’. U belandt daardoor in de rubriek ‘Mijn brieven’, waar u een overzicht vindt van de brieven die u van het VAPH ontving.
 2. Om een brief te bekijken, klikt u op de knop ‘Download’ die rechts bij elke brief staat.
 3. Via een navigatiescherm onderaan of centraal op uw scherm kunt u de brief dan rechtstreeks openen of opslaan (dat kan verschillen afhankelijk van de browser die u gebruikt).

Hoe kunt u uw e-mailadres registreren?

Als er in uw dossier nog geen e-mailadres geregistreerd is, zult u bovenaan de startpagina in mijnvaph.be een bericht zien met de vraag om uw contactgegevens te wijzigen.

schermafdruk contactgegevens in mijnvaph.be

 1. Klik op ‘Contactgegevens wijzigen’. U hebt nu de mogelijkheid om twee e-mailadressen (met eventueel een opmerking) in te geven. Belangrijk:
  • Meldingen van het VAPH over brieven die voor u klaar staan, worden momenteel alleen nog maar verzonden naar het eerste e-mailadres dat u ingeeft.
  • Geef als tweede e-mailadres alleen een e-mailadres in dat u zelf beheert en geen adres van anderen, zoals een tweede wettelijk vertegenwoordiger of een tweede ouder. Verder hebt u ook nog de mogelijkheid om twee telefoonnummers in te geven.
 2. Klik ten slotte op ‘Bewaren’. Uw gegevens zijn nu opgenomen in uw dossier.

Is er al een e-mailadres in uw dossier gekend, maar wilt u een ander of nieuw adres ingeven?

schermafdruk profiel in mijnvaph.be

 1. In mijnvaph.be klikt u, bovenaan in de blauwe balk, op ‘Profiel’.
 2. Bovenaan de pagina ziet u ‘Contactgegevens’ staan, en rechts de knop ‘Wijzigen’. Klik op die knop om uw e-mailadres en eventueel uw telefoonnummer te wijzigen.

Wat met co-ouderschap of twee wettelijk vertegenwoordigers?

Als wettelijk vertegenwoordiger of ouder kunt u zelf uw contactgegevens aanpassen in mijnvaph.be. Dat is alleen mogelijk als u in het dossier geregistreerd staat als wettelijk vertegenwoordiger. Dat moet het VAPH voor u doen. U moet dan inloggen in mijnvaph.be met de hoedanigheid van wettelijk vertegenwoordiger.