Profiel

Sinds 2 september 2021 is de look van het e-loket licht veranderd en vindt u informatie op andere plaatsen dan vroeger. Inhoudelijk is er niets veranderd. De handleiding wordt binnenkort aangepast.

schermafdruk mijn profiel in mijnvaph.be

Bij ‘Contactgegevens’ kunt u zien welk e-mailadres en telefoonnummer in uw dossier geregistreerd zijn. Als hier nog niets is ingevuld, kunt u dat zelf invullen via de knop Wijzigen.

U kunt twee e-mailadressen en twee telefoonnummers toevoegen. Belangrijk om te weten:

  • Als u een e-mailadres toevoegt of wijzigt, zult u op dat e-mailadres een no-reply-mail krijgen om de aanpassing van uw e-mailadres te bevestigen. In die no-reply-mail staat een link waar u op moet klikken. Als u op die link geklikt hebt, is uw e-mailadres succesvol geregistreerd. 
  • Op het eerste e-mailadres dat u ingeeft, zult u een e-mail ontvangen voor elke brief die vanuit het VAPH naar u wordt verzonden. In die e-mail staat vermeld dat er een brief voor u klaar staat in mijn.vaph. Bij Documenten staat beschreven hoe u die brief kunt terugvinden.

Bij ‘Adressen’ staat uw officiële adres dat wij doorkrijgen van de Kruispuntbank. Als u uw correspondentie op een ander adres wilt ontvangen, kunt u vragen aan het provinciaal kantoor van het VAPH om een contactadres toe te voegen. Als er een contactadres werd toegevoegd, ziet u dat ook staan onder uw officiële adres. 

Bij ‘Wilt u deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek’ kunt u zich geheel vrijblijvend opgeven. Als deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek u niet interesseert, hoeft u niets aan te vinken. 

Bij ‘European Disability Card (EDC)’ kunt u de EDC-kaart aanvragen door op de knop Aanvragen te klikken. U moet dan nog een tweede keer klikken op ‘Bevestig aanvragen nieuwe kaart’. Daarna krijgt u de melding dat de kaart succesvol werd aangevraagd.

schermafdruk uw edc-kaart succesvol verzonden in mijnvaph.be

De status van uw aanvraag kunt u hier opvolgen.

Bij ‘Mijn hulpmiddelendoelgroepen’ kunt u de doelgroepen terugvinden die voor u zijn toegekend. Dat heeft enkel betrekking op u als u een goedkeuring heeft voor hulpmiddelen en aanpassingen (individuele materiële bijstand). 

Bij ‘Mijn attesten’ kunt u attesten van het VAPH downloaden. Die attesten kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden: meer dienstencheques verkrijgen, een vermindering van inschrijvingsgeld voor onderwijs ...