SOLUTIONS RADIO Go-app Gesproken Ondertitels

Kostprijs
Tussen 5.00 en 6.00 euro
Laatst aangepast
App

De app heet Ondertitels

https://www.go-app.nl/(opent nieuw venster)

Geschikt voor: Android en iOS
Prijs: gratis tijdens de proefperiode
Ontwikkelaar: gesproken-ondertitels.nl
Taal: Nederlands

Functionaliteit
Je bent op verplaatsing, of zit thuis op de bank en wilt een film meekijken op tv met vrienden. Je neemt je smartphone, je opent de app en je hebt gesproken ondertitels.
Als je de app de eerste keer opstart, krijg je een uitleg over de werking van de app. Belangrijk om te weten is dat de app zich automatisch horizontaal op het scherm weergeeft (landschapsmodus).
Verder is de interface eenvoudig. Je kunt van zender wisselen door naar rechts of links te vegen. In de app zitten zowel alle Nederlandse zenders als bijna alle Vlaamse zenders. De synthetische stem is aangepast aan de zender. Je krijgt dan ook bij de Vlaamse zenders Vlaams gesproken ondertiteling te horen. Je hebt ook de mogelijkheid om de vertraging in te stellen. Vaak komen de beelden via de tv een paar seconden trager binnen dan de ondertiteling. Door een veegbeweging van beneden naar boven of van boven naar beneden, kun je de vertraging aan passen. De app geeft dan aan hoeveel seconden de vertraging is.

Toegankelijkheid
De app is ook ontwikkeld voor slechtzienden. Je kunt namelijk de grootte en het contrast van de letters aanpassen. Bijvoorbeeld wit op zwart of zwart op geel. Daarnaast werkt de app prima samen met Talkback, alle knoppen zijn gelabeld.
Productsoorten
Media
Producent
Solutions Radio bv
Motorenweg 5-K, 2623 CR Delft, Nederland
ISO-codes
22.18.21 - Decoders voor gebruik van teletext