20 december 2021

Het decembernummer van Sterk is uit

Het decembernummer van Sterk is een feesteditie geworden. Niet alleen komen de feestdagen eraan, het magazine viert ook zijn tienjarig bestaan. En meer dan 16.000 trouwe lezers vieren dat met ons mee.

Tien jaar geleden rijpte het idee om de vele sterke verhalen van mensen met een handicap te verzamelen in een magazine omdat we weten dat sterke verhalen andere mensen kunnen inspireren. Die getuigenissen maken ons gezamenlijk streven naar inclusie elke dag opnieuw tastbaar. En dat wordt gesmaakt door de lezer.

Een ‘dossier wonen’ illustreert dat de mogelijkheden voor ‘wonen op maat’ de jongste jaren enorm zijn toegenomen. Dankzij hulpmiddelen en woningaanpassingen slagen meer mensen erin (langer) thuis te wonen of zelfstandig te wonen. Vergunde zorgaanbieders tonen meer dan ooit ondernemerschap en houden rekening met de wensen en de mogelijkheden van elkeen: een studio in de stad of een woning in een dorp, zeer kleinschalig of binnen een groter geheel, met 24/7-begeleiding of beperkt tot zorg op afroep. En ook de woonmogelijkheden in woonzorgcentra en assistentiewoningen bieden kansen aan mensen met een handicap. In het filmpje Het contact met mensen houdt mijn leven boeiend komt Kris Taverniers aan het woord. Hij woont in een assistentiewoning bij het woonzorgcentrum. Het contact met ouderen, andere personen met een handicap en mensen uit de buurt is voor hem een verrijkende ervaring.

Een kookcursus voor mensen met een handicap doet u watertanden in Gent. Daar kokkerellen ze al flink om straks een heus feestmaal op tafel te toveren. In het filmpje Samen in de potten roeren vertellen lesgeefster Sabine De Coninck en cursist Stijn Vangeyte waarom de cursus 'Koken voor mensen met een beperking' van CVO KISP, mensen bij elkaar brengt.

U abonneren?

Een gratis abonnement kunt u aanvragen. Sterk valt dan 4 keer per jaar in uw brievenbus.

U kunt een gratis luisterversie aanvragen bij Transkript: 011 23 07 61, publicaties@transkript.be of u kunt Sterk digitaal lezen: www.vaph.be/actueel/magazines.

Lees alle nieuwsberichten