15 maart 2022

Infonota INF/22/17 - Richtlijnen bij overgang naar code geel

In navolging van de beslissingen van het Overlegcomité met betrekking tot de overgang naar code geel in de coronabarometer, waardoor de meeste COVID-19-maatregelen vervallen, verduidelijkt de Vlaamse Regering de mondmaskerplicht in het openbaar vervoer en de zorginstellingen in een besluit, het besluit van de Vlaamse Regering over een mondmaskerplicht in het openbaar vervoer en in de zorginstellingen (11 maart 2022)(opent nieuw venster).

De Taskforce COVID-19 Zorg werkte vervolgens richtlijnen uit voor de de welzijnssector. Elke voorziening krijgt de verantwoordelijkheid om - volgens de epidemiologische situatie in de individuele voorziening - een eigen beleid te voeren binnen het door de overheid opgelegde kader, namelijk:

  • binnen de interfederale coronabarometer en de daarmee samenhangende bepalingen voert de voorziening haar eigen beleid voor wat betreft bezoek, activiteiten …; 
  • voor het contactonderzoek en test-, quarantaine- en isolatiebeleid volgt de voorziening strikt het ‘niveau’ en de daarmee samenhangende bepalingen die door de Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid zijn vastgelegd.

Meer informatie leest u in infonota INF/22/17 – Richtlijnen bij overgang naar code geel.

In navolging van deze infonota zullen ook de infonota Testen en Contacttracing, de richtlijnen rond mondmaskergebruik en de preventieve en hygiënische maatregelen nog aangepast worden. Die worden u zo snel mogelijk bezorgd.

Lees meer over de maatregelen naar aanleiding van het coronavirus