7 april 2022

Herinnering deadline compenserende maatregelen: variabele prestaties COVID-19 jaar 2021 - infonota INF/22/18

De deadline om de extra variabele prestaties vanwege corona in te dienen, is 15 april 2022.

Tijdens de coronacrisis waren de meeste voorzieningen, vanwege de verhoogde aanwezigheid van de gebruikers, genoodzaakt om meer variabele prestaties in te zetten dan tijdens een vergelijkbare periode zonder crisis. Om de voorzieningen financieel tegemoet te komen, zal indien nodig het maximaal aantal variabele prestaties per voorziening tijdelijk verhoogd worden.

We vragen aan álle zorgaanbieders om het sjabloon in te dienen, zelfs al is er geen verhoging van de variabele prestaties in 2021 en zijn de cijfers 0. U noteert dan 0 uren. Op die manier weet het VAPH of alle subsidie-eenheden gereageerd hebben op de bevraging.

U bezorgt het sjabloon via mail aan afrekeningen@vaph.be uiterlijk tegen 15 april 2022.

Lees infonota INF/22/18

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen