14 april 2022

Onderzoek naar kosten en bijdragen in de jeugdhulp

Wat een jongere, (pleeg)ouder en wettelijk vertegenwoordiger betaalt voor jeugdhulp, hangt af van de hulpvorm. Ook is niet altijd duidelijk welke financiƫle ondersteuning jongeren en hun ouders kunnen genieten bij jeugdhulp (zoals bijvoorbeeld zakgeld).

In opdracht van Opgroeien voeren KULeuven en UHasselt een onderzoek naar aanbevelingen voor een betere regeling van en omgang met (gebruikers)bijdragen, kosten en ondersteuning. Naast een juridisch onderzoek over wat wel en niet geregeld is, wordt de praktijk bevraagd bij praktijkwerkers, jongeren, ouders en opvoedingsverantwoordelijken. 

In het kader van dat onderzoek zullen ook bevragingen plaatsvinden bij multifunctionele centra en aanbieders van rechtstreeks toegankelijke hulp die ondersteuning bieden aan minderjarigen en focusgroepen van begeleiders en gebruikers. Interesse? Hou uw mailbox in het oog. 

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen