7 april 2022

Reportage: 11-jarige Yousra vertelt wat haar spraakcomputer voor haar betekent

Het VAPH ondersteunt heel wat personen met een handicap die gebruik maken van hulpmiddelen. In 2020 werd bijna 44.000 keer een tegemoetkoming voor hulpmiddelen aangevraagd, waar meer dan 16.500 personen gebruik van maken. Een van hen is de 11-jarige Yousra, die in een reportage van Kanaal Z uitlegt wat die hulp voor haar betekent. 

Sinds begin maart brengt de economische televisiezender Kanaal Z elke woensdag om 20 uur Z-Healthcare, een reeks reportages over innovaties in de zorg- en welzijnssector. Het VAPH komt in een aantal reportages aan bod. 

In de eerste VAPH-reportage getuigt Yousra, een meisje van 11 jaar dat therapie volgt in het multifunctioneel centrum (MFC) Heder in Antwerpen, over haar oogbediende spraakcomputer. 

Bekijk de reportage van Yousra(opent nieuw venster)

Lees alle nieuwsberichten