Begrippen en afkortingen uitgelegd

‘Heroverwegingscommissie’, ‘NAH-procedure’, ‘P-waarde’ … Hoewel we bij het VAPH proberen om zo duidelijk mogelijk te communiceren, kunnen we in onze sector bepaalde begrippen en afkortingen niet vermijden. Dat maakt het voor mensen met een handicap, hun netwerk en professionals uit de sector niet altijd makkelijk om alles te begrijpen.

Lijst met begrippen en afkortingen

Onze website bevat al van bij de lancering heel wat beknopte omschrijvingen van begrippen en afkortingen. Die zijn vindbaar via de zoekfunctie, en er wordt vaak naar gelinkt vanuit teksten die die moeilijke begrippen en afkortingen bevatten.

Sinds kort zijn de begrippen en afkortingen ook allemaal samen opgelijst op één overzichtelijke webpagina. Zo vindt wie dat wil alle begrippen en afkortingen in één oogopslag bij elkaar.

Naar de lijst met begrippen en afkortingen

Begrippen en afkortingen zoeken

Komt u een begrip of een afkorting tegen die u nog niet kent en wilt u snel weten wat de betekenis is? Dan hoeft u niet per se naar de pagina met begrippen en afkortingen te surfen. U kunt de term ook intikken in het zoekvenster op de VAPH-website.

  • Het zoekvenster opent u op uw computer door op de VAPH-website op de loep met daarnaast het woord ‘Zoeken’ te klikken. Die vindt u rechts bovenaan in de blauwe balk, vlak naar het gele blokje met het woord ‘E-loket’. 
  • Gebruikt u een smartphone, dan moet u eerst het grijze blokje met de drie horizontale streepjes aanraken. Daarna kunt u onderaan ‘Zoeken’ selecteren, vlak boven ‘E-loket’.

Als de term die u zoekt is opgenomen in de lijst met begrippen en afkortingen, krijgt u als eerste zoekresultaat sowieso een korte uitleg bij die term te zien. U kunt vandaar doorklikken naar een pagina met meer informatie.