Eastin van Europa naar de wereld

logo van Eastin: vierkant met gekleurde verticale lijnen en daaronder eastin


Wie op zoek is naar een geschikt hulpmiddel, vindt in de hulpmiddelendatabank van het VAPH informatie over hulpmiddelen op de markt in Vlaanderen. Is de oplossing waarnaar u op zoek bent bij ons nog niet verkrijgbaar, dan vindt u misschien wel uw gading in de internationale hulpmiddelendatabank Eastin. Die werd recent uitgebreid naar landen buiten Europa.

Wat is Eastin?

Eastin is in Europa al jaren een begrip wat betreft informatie over hulpmiddelen en aanpassingen voor personen met een handicap. Via de Eastin-website kunt u tegelijkertijd in verschillende nationale hulpmiddelendatabanken naar informatie zoeken. Zo kunt u gemakkelijk het aanbod aan hulpmiddelen in verschillende landen vergelijken en kunt u oplossingen vinden die in eigen land (nog) niet worden aangeboden.

Uitbreiding buiten Europa

Jaarlijks komen de verschillende deelnemers aan het Eastin-netwerk (waaronder het VAPH) samen om te overleggen over verdere ontwikkelingen. Dit jaar vond het overleg plaats op 29 en 30 januari in Riga (Letland). De uitbreiding van het Eastin-netwerk naar landen buiten Europa was het hoofdthema van het overleg. De koppeling van de Australische nationale databank aan het Eastin-platform is het eerste resultaat. U kunt dus nu via Eastin kijken hoe hulpmiddelen ingezet worden aan de andere kant van de wereld. Verder zijn er nog vijf Eastin-contactpunten in Azië en is er een contactpunt in Israël en in Palestina. Ook de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) steunt Eastin omdat het de bekendheid en het gebruik van hulpmiddelen en aanpassingen wereldwijd ondersteunt.

Op zoek naar een hulpmiddel?

Vindt u niet direct een oplossing in het aanbod aan producten in Vlaanderen in de hulpmiddelendatabank van het VAPH, surf dan naar www.eastin.eu. Misschien vindt u in het buitenland wel een oplossing voor uw probleem. Via de contactgegevens van de fabrikant die bij elk product zijn opgenomen, kunt u eenvoudig navragen of het product in België kan geleverd worden. Soms kunt u zelfs het product direct in de webshop bestellen. 

Lees meer over hulpmiddelen en aanpassingen

Lees alle nieuwsberichten