Mondmaskers voor persoonlijke assistenten of individuele begeleiders

Alle budgethouders die rechtstreeks assistenten of begeleiders tewerkstellen, kregen midden april een pakket mondmaskers. Het VAPH stelde maskers ter beschikking, het Rode Kruis-Vlaanderen leverde de maskers aan huis. 

Nieuwe leveringen van mondmaskers verlopen via het VAPH, niet via het Rode Kruis. Zo ontvingen budgethouders die recent werkgever geworden zijn of die via een een interimkantoor een zorgverlener in dienst hebben, een pakket mondmaskers via BPost.

De chirurgische mondmaskers voldoen aan de vereiste kwaliteitsnormen voor gebruik in de zorg en zijn door het FAGG goedgekeurd voor medisch gebruik. Ze zijn bedoeld voor uw persoonlijke assistenten of individuele begeleiders die u rechtstreeks tewerkstelt, en voor zorgverleners die voor u werken via een interimkantoor. Een masker kan maar door 1 persoon gebruikt worden. Andere zorgverleners (bv. thuisverpleging of gezinszorg) krijgen beschermingsmateriaal aangeboden via hun werkgever. U hoeft de mondmaskers niet aan hen aan te bieden.

Hebt u een persoonlijke-assistentiebudget of persoonsvolgend budget en hebt u een overeenkomst via een sociaal secretariaat of interimkantoor, maar kreeg u nog geen maskers? Contacteer het team Budgetbesteding van het VAPH via 02 249 30 00. Dan bezorgt het VAPH achteraf nog een pakket mondmaskers. Het heeft geen zin dat u daarvoor contact opneemt met het Rode Kruis.

Meer info over de coronamaatregelen

Lees alle nieuwsberichten