Nieuw in mijnvaph.be

Sinds 15 september zijn er meer mogelijkheden om in te loggen in mijnvaph.be. Daarnaast kunnen personen bij wie tijdens de aanvraagprocedure voor een persoonsvolgend budget de zorgzwaarte is ingeschaald, hun waarden voor begeleiding en permanentie raadplegen.

Inloggen

Sinds 15 september ziet het inlogscherm van mijnvaph.be er anders uit. U krijgt nu meer mogelijkheden om in te loggen. U kunt inloggen:

  • via een aangesloten kaartlezer en uw identiteitskaart
  • via een draadloze kaartlezer en uw identiteitskaart
  • met een beveiligingscode via een mobiele applicatie
  • met een beveiligingscode via sms

Hebt u problemen met inloggen, stel dan uw vraag via e-mail of chat of bel gratis 1700.

Waarden voor begeleiding en permanentie raadplegen

Hebt u sinds 1 april 2016 de aanvraagprocedure voor een persoonsvolgend budget doorlopen en is uw zorgzwaarte daarbij ingeschaald? Dan kunt u de u toegekende B- en P-waarden raadplegen in mijnvaph.be:

  • De B-waarde (begeleidingsintensiteit) vertelt hoeveel begeleiding u overdag nodig hebt van andere personen. Er zijn zeven niveaus van begeleidingsintensiteit (B0 tot en met B6). Hoe hoger de waarde, hoe meer nood u hebt aan begeleiding.
  • De P-waarde (permanentienood) vertelt hoeveel aanwezigheid of toezicht u overdag nodig hebt van andere personen. Er zijn acht niveaus van permanentienood (P0 tot en met P7). Hoe hoger de waarde, hoe meer nood u hebt aan aanwezigheid of toezicht.

De B- en P-waarden werden voor u ingeschaald via het zorgzwaarte-instrument (ZZI). 

Met de B- en P-waarden kunt u in overleg gaan met een (vergunde) zorgaanbieder om uw zorg en ondersteuning te organiseren.

De B- en P-waarden raadplegen is een van de mogelijkheden die mijnvaph.be biedt. Het digitale loket mijnvaph.be biedt daarnaast de mogelijkheid om het persoonlijke-assistentiebudget voor minderjarigen te beheren, om de terugbetalingen van hulpmiddelen en aanpassingen te zien …

Benieuwd? Ga naar mijnvaph.be voor een overzicht van de mogelijkheden.