Oproep: testers gezocht voor de toolbox ‘To be or not to be?’

Een beslissing maken is vaak niet eenvoudig. Zeker niet als er heel veel bij komt kijken. Het project ‘To be or not to be?' wil familieleden van personen met een handicap die een budget (zullen) ontvangen, helpen met het maken van een specifieke beslissing: word ik persoonlijk assistent van mijn familielid, of niet?

Daarvoor ontwikkelt het projectteam een toolbox. Die toolbox kreeg vorm aan de hand van groepsgesprekken en interviews met personen met een handicap, familieleden van personen met een handicap en professionals. Om er zeker van te zijn dat de toolbox doet wat hij moet doen, moet hij eerst grondig getest worden. Daarom zoekt het projectteam testers. Er zullen twee soorten tests zijn:

  1. alleen van thuis uit aan de hand van de website
  2. samen met andere familieleden in de vorm van een workshop

Uiteraard wordt alles ‘coronaproof’ georganiseerd. De toolboxtests zullen plaatsvinden in de maanden november, december en januari.

Bent u een familielid van een persoon met een handicap, en wilt u graag met de toolbox aan de slag gaan en feedback geven? Stuur dan een mail naar magentatobe@kuleuven.be. Vergeet uw contactgevens en de test van uw voorkeur (1 of 2) niet te vermelden.

logo to be or not to be blauwe cirkel met daarin de tekst

Het project 'Persoonlijk assistent: To be or not to be?' is een project dat dankzij de steun van ESF door Magenta (KU Leuven) wordt uitgevoerd, in samenwerking met het VAPH, de VDAB en het Litouwse Social Innovation Center. Professor Bea Maes is promotor van het project.

Lees alle nieuwsberichten