Praktische voorbereiding vaccinatie

Alle voorzieningen hebben hun bestelling voor vaccins doorgegegeven aan het VAPH. Op basis van die gegevens wordt een planning opgemaakt. De voorzieningen zullen een mail krijgen met de concrete datum van vaccinatie en de informatie van hun bestelling. Het is belangrijk dat de bestelling goed wordt nagekeken en dat covac@vlaanderen.be gecontacteerd wordt als het onmogelijk is de vaccinatie te laten doorgaan op de geplande datum. Er wordt met aandrang gevraagd om alleen contact op te nemen als de vaccinatie op de geplande datum echt niet lukt, dus niet als u een andere dag verkiest. 

Voor de vaccinatie zal u als voorziening enkele materialen zelf moeten voorzien:

  • Chirurgisch mondneusmasker
  • Handalcoholgel
  • Naaldcontainer 
  • Alcohol-swab (ter ontsmetting van flacon) 
  • Pleisters en ander verzorgingsmateriaal (bv. niet-steriele kompressen)

U kunt die materialen aankopen bij uw lokale apotheek of het voorzien van die materialen afstemmen met de medisch verantwoordelijke.

Het is belangrijk dat het adres dat u opgeeft voor de levering van de vaccins het adres is waar de vaccinatie zal doorgaan. Vaccins mogen niet verplaatst worden en mogen dus niet bij bijvoorbeeld de arts geleverd worden.

Alle vaccins zullen geregistreerd moeten worden in Vaccinnet. Meer informatie over het werken met Vaccinnet vindt u op laatjevaccineren.be. Om toegang te hebben tot Vaccinnet moeten de  voorziening én de verantwoordelijke arts (met bijhorend RIZIV-nummer) geregistreerd zijn. Spreek met de verantwoordelijke arts(en) af wie deze registratie in orde brengt. Registreren kan via volgende link: www.laatjevaccineren.be/toegang-tot-vaccinnet-aanvragen-als-zorgvoorziening-voor-de-registratie-van-vaccinaties. Bij ‘aantal bedden’ geeft u een schatting van uw capaciteit. Het is belangrijk dat dit in orde is vóór de geplande vaccinatiedatum. 

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen