Project ‘Iedereen op de fiets’

Sinds begin juni kunnen mensen met een handicap Vlaams-Brabant ontdekken met de fiets dankzij de verhuur van aangepaste fietsen. Het initiatief heet ‘Iedereen op de fiets’ en werd uitgewerkt met verschillende partners: Toerisme Vlaams-Brabant, belangenorganisaties, het VAPH en fietsenmakers. Mensen die geen gewone fiets kunnen gebruiken of geen aangepaste fiets hebben, kunnen zo toch genieten van een ontspannende fietstocht.
Met dit project hopen we de verhuur van aangepaste fietsen voor mensen met een handicap aan te moedigen.

Fietsverhuur voor iedereen

Tot en met september stelt V!go een Fun2go-duofiets en een Veloplus-rolstoelfiets ter beschikking van Toerisme Vlaams-Brabant. De fietsen zijn telkens een maand beschikbaar in de fietspunten van Aarschot (augustus) en in de fietsherstelplaats van Halle (juli). In juni waren er ook fietsen beschikbaar in Leuven. Die locaties zijn zowel bereikbaar met de auto als met het openbaar vervoer. De fietsverhuurders bieden ook gewone fietsen aan zodat iedereen samen met vrienden en familie kan gaan fietsen.

‘Iedereen toerist’-routes

Elk verhuurpunt beschikt over uitgewerkte en toegankelijke routes, die zoveel mogelijk vooraf worden uitgetest door ervaringsdeskundigen. Zo gingen de tandemrijders van Het Balanske, een activiteitencentrum voor personen met een handicap en hun gezin, begin mei op pad met de rolstoelplateaufiets en de duofiets om een toegankelijke route vanuit Leuven te testen. Ook vanuit de andere fietsverhuurpunten worden nog toegankelijke fietsroutes uitgewerkt.
 
De duofiets en de rolstoelfiets kunnen komende maanden op volgende locaties gehuurd worden:

  • Fietsherstelplaats Halle: van 2 t.e.m. 31 juli 2018
  • Fietspunt Aarschot: van 1 t.e.m. 31 augustus 2018
    • Permanent gewone fietsen, elektrische fietsen en tandems beschikbaar
    • Statieplein 18a, 3200 Aarschot
    • T 016 48 23 79
    • aarschot@velo.be

Meer info op: www.toerismevlaamsbrabant.be/iedereenopdefiets

Lees alle nieuwsberichten