Reflecties: Op weg naar volwaardige participatie van personen met een handicap

De voorbije jaren werd het ondersteuningslandschap voor personen met een handicap grondig hertekend. De introductie van de persoonsvolgende financiering is binnen de zorg en ondersteuning voor personen met een handicap zonder meer de grootste omwenteling ooit.

‘Op weg naar volwaardige participatie van personen met een handicap’ neemt u in vogelvlucht mee in het hoe en waarom van het voorbije beleid en toont waar dat ons vandaag brengt. Het VAPH kijkt in het reflectiedocument vooral naar de toekomst: Welke uitdagingen zien we nog? Hoe kunnen we de autonomie voor personen met een handicap ten volle te realiseren? En wat is er nodig om de wachtlijsten aan te pakken?

Het document is bedoeld om op een toegankelijke wijze inzicht te geven in het systeem van de persoonsvolgende financiering. We brengen in kaart wat de grote meerwaarde van het nieuwe systeem is voor personen met een handicap. Ook benoemen we de uitdagingen voor de komende jaren en reiken we enkele handvatten aan om die uitdagingen aan te pakken.

We hopen met dit reflectiedocument mee richting te kunnen geven aan de discussie over het te voeren beleid voor personen met een handicap in de komende regeerperiode.

Lees 'Op weg naar volwaardige participatie van personen met een handicap'