Tips en tricks over communiceren in tijden van corona

Communiceren met mensen die door COVID-19-symptomen of de behandeling ervan niet of moeilijk kunnen communiceren, is niet eenvoudig, Dat geldt zeker voor personen met een communicatieve en/of cognitieve beperking. Sommige personen hebben visuele ondersteuning nodig om dingen beter te begrijpen, of om zelf te kunnen praten. Ook het online communiceren is niet voor iedereen evident. Organisaties die bezig zijn met ondersteunde communicatie, zoals ISAAC en MODEM, geven tips over communiceren in tijden van corona.

ISAAC is een internationale gemeenschap voor ondersteunde en alternatieve communicatie. Op de website van ISAAC zijn allerlei tools te vinden om communicatie over corona te ondersteunen. Ze geven communicatietips, een boekje om corona op een begrijpelijke manier uit te leggen, en communicatiekaarten rond dit thema voor mensen die niet kunnen spreken.

Het expertisenetwerk ondersteunende technologie MODEM brengt op zijn website allerhande tips samen rond ondersteunde communicatie over corona, over toegankelijk videobellen en zoveel meer.

Kent u iemand met wie communiceren over corona of communiceren op afstand moeilijk loopt? Dan loont het zeker de moeite om een kijkje te gaan nemen.

Bent u op zoek naar toegankelijke informatie over het coronavirus? Info over het coronavirus in eenvoudig Nederlands, Vlaamse Gebarentaal of andere talen, nagekeken door het federale crisiscentrum, vindt u op:

Lees alle info en tips voor zorg en ondersteuning tijdens de coronacrisis

Lees alle nieuwsberichten