Uitreiking Access City Award 2019

Naar aanleiding van de Internationale Dag voor Personen met een Handicap op 3 december, organiseert de Europese Commissie jaarlijks een tweedaags event in Brussel. Zowel officiële vertegenwoordigers van de 28 EU-lidstaten als ngo's betrokken bij het beleid voor personen met een handicap, zijn daarbij aanwezig.

Tijdens dat event werd dit jaar voor de negende keer de Access City Award uitgereikt. Dat is een jaarlijkse prijs voor steden met minimaal 50.000 inwoners die het voorbije jaar extra inspanningen deden om hun stad in brede zin toegankelijker te maken voor personen met een handicap.
Omdat 2018 tot Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed werd uitgeroepen, en de Europese Commissie het belang van culturele participatie door personen met een handicap wou beklemtonen, werden er zeven prijzen uitgereikt in plaats van vijf.

De eerste prijs van meest toegankelijke Europese stad ging dit jaar naar Breda, omwille van de belangrijke inspanningen die de stad leverde om het historisch stadscentrum toegankelijk te maken voor allen.

De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar Evreux in Frankrijk en Gdyna in Polen. Viborg in Denemarken en Monteverde in Italië ontvingen de bijzondere prijs voor de inspanningen die ze leverden om hun cultureel erfgoed toegankelijker te maken.
Vielen ook in de prijzen: Kaposvar in Hongarije en Vigo in Spanje.

Uitreiking Access City Award in Brussel

 

Lees alle nieuwsberichten