Vernieuwde website voor personen met een handicap

Bent u op zoek naar informatie over rechtstreeks toegankelijke hulp? Wilt u weten hoe u een tegemoetkoming voor een hulpmiddel kunt aanvragen? Of wilt u uitleg over de besteding van een persoonsvolgend budget?

Via Ondersteuning op maat vindt u vlot alle dienstverlening waarvoor u bij het VAPH terecht kunt. Per onderwerp vindt u welke dienstverlening er is, wie ervoor in aanmerking komt, hoe de aanvraag verloopt … Ook de bijhorende formulieren, contactadressen en brochures vindt u makkelijk terug.

Via Contacteer ons vindt u een overzicht van onze locaties, de veelgestelde vragen en de helpdesks die u verder kunnen helpen met uw vraag.

De site biedt ook een vlotte toegang tot het digitale loket mijnvaph.be en tot de Wegwijzer VAPH-ondersteuning, voor wie op zoek is naar beschikbare ondersteuning in zijn buurt.

Daarnaast vindt u animatiefilmpjes met stap-voor-stap-instructies en brochures over de dienstverlening van het VAPH.

Bovendien houdt het driemaandelijks magazine Sterk u op de hoogte via interessante artikels over de laatste ontwikkelingen en getuigenissen van personen met een handicap en hun netwerk. U kunt online een gratis abonnement nemen.

Professionelen

Werkt u in de zorgsector? Dan vindt u alle informatie, richtlijnen en handleidingen via het webluik professionelen:

  • Website voor voorzieningen
    Een overzicht van de verschillende vormen van hulp, begeleiding en ondersteuning die door het VAPH erkend of vergund worden. Alle informatie rond de financiering en cliëntenadministratie: www.vaph.be/voorzieningen.
     

  • Website voor multidisciplinaire teams, diensten ondersteuningsplan en gebruikersorganisaties
    Een overzicht van de wetgeving, regelgeving, handleidingen, formulieren en VAPH-applicaties: www.vaph.be/mdt.