Waar vindt u beschikbare ondersteuning?

Recent lanceerde het VAPH de ‘Wegwijzer VAPH-ondersteuning’, een website met informatie over de ondersteuning door vergunde en erkende zorgaanbieders. U vindt er het beschikbare aanbod voor personen met een handicap. Zo kunt u gericht de ondersteuning zoeken die u nodig hebt.

Waar in uw gemeente of regio kunt u terecht voor ondersteuning? Wie biedt welke zorg aan en voor welke doelgroep? Waar vindt u zinvolle dagbesteding, woonondersteuning, individuele of groepsbegeleiding?

Wie op zoek is naar rechtstreeks toegankelijke hulp of ondersteuning via het persoonsvolgend budget, beschikt met de Wegwijzer over een handig hulpmiddel. De Wegwijzer verzamelt informatie over VAPH-vergunde zorgaanbieders. Een overzichtelijke kaart toont de beschikbare ondersteuning in uw buurt.

De Wegwijzer is ook een meerwaarde voor zorgaanbieders. Zij krijgen met de Wegwijzer een platform aangeboden om hun ondersteuningsaanbod tot bij potentiële klanten te brengen. Eind mei hadden al 196 vergunde zorgaanbieders hun aanbod op de Wegwijzer geplaatst. Bezoekers kunnen surfen naar 639 locaties waar ze ondersteuning vinden en waar 1889 activiteiten zoals dagopvang, groepsbegeleiding of begeleid werken aangeboden worden.

Concreet: wat vindt u terug in de Wegwijzer?

  • De Wegwijzer geeft een duidelijk overzicht van de mogelijke ondersteuning door vergunde zorgaanbieders.
  • Het aanbod is aangeduid op een handige kaart zodat u de mogelijkheden in uw buurt kunt nagaan.
  • De Wegwijzer vermeldt ook de beschikbaarheid van de ondersteuning op korte en langere termijn.
  • U vindt er ook de contactgegevens van de zorgaanbieder, zodat u rechtstreeks contact kunt opnemen.

De zorgaanbieders zijn niet verplicht om hun aanbod bekend te maken via de Wegwijzer VAPH-ondersteuning. De adresgegevens van alle zorgaanbieders vindt u onder Vind een organisatie.

Raadpleeg de Wegwijzer VAPH-ondersteuning