Werelddovendag 2018: bezoek de stand van het VAPH

Op zaterdag 22 september vormt de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) het decor voor de WerelddovenDdg 2018. Doof Vlaanderen vorming vzw en de standhouders, waaronder ook het VAPH, dompelen u vanaf 9.30 uur onder in het thema ‘Doven in beweging’.

Deze editie van de Werelddovendag staat ook in het teken van de eerste Internationale Dag van Gebarentalen op 23 september 2018. Met die dag wil men het belang van gebarentalen bij het ruime publieke onder de aandacht te brengen.

Tijdens de beurs zullen tal van verschillende workshop rond Vlaamse gebarentaal (VGT) worden gegeven.
Op de VAPH-stand kunt u terecht met vragen over uw persoonlijk dossier en over de terugbetaling van hulpmiddelen die thuis nuttig kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan hulpmiddelen met signalisatie via trillingen of lichtsignalen zoals een babyfoonalarm of een telefoon. Door de aangepaste signalisatie worden geluiden sneller opgemerkt. Voor meer informatie over deze en andere hulpmiddelen kunt u surfen naar www.hulpmiddeleninfo.be.

Op de beurs komt u ook alles te weten over het initiatief van het Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven vzw (CAB). Die organisatie maakt het een stuk makkelijker om tolken te contacteren voor videofoongesprekken of in te zetten waar nodig.

U vindt meer informatie over de beurs op de website werelddovendag.be.

Lees alle nieuwsberichten