Hoe uw persoonlijke-assistentiebudget besteden?

Persoonlijke-assistentiebudget

Een persoonlijke-assistentiebudget (PAB) is een budget dat het VAPH u geeft om de assistentie voor uw kind thuis of op school te organiseren en te financieren. Met het persoonlijke-assistentiebudget werft u assistenten aan. U wordt dus werkgever.

Hoe uw persoonlijke-assistentiebudget besteden?

In de Richtlijnen aan budgethouders kunt u lezen wat u als budgethouder met een persoonlijke-assistentiebudget wel of niet moet doen, hoe u uw persoonlijke-assistentiebudget kunt opstarten, welke formaliteiten u daartoe moet vervullen ...

Aanpassingen aan de richtlijnen en besluiten van de Vlaamse Regering bezorgen we aan de PAB-budgethouders via mededelingen.

Persoonlijke assistenten zijn feitelijk in dienst van de persoon met een handicap. Er is dus sprake van een relatie van werkgever tot werknemer. Dat betekent dat de werkgever, heel wat formaliteiten moet vervullen. De meeste PAB-budgethouders doen een beroep op een sociaal secretariaat voor hun loonadministratie. Een bijstandsorganisatie kan u deskundig advies verlenen over uw andere verplichtingen en activiteiten als werkgever.