Neem deel aan een uniek Europees gefinancierd project: UNIC

logo UNIC met baseline 'Towards user-centred funding models for long term care'

Het UNIC-project wil de kwaliteit van het leven en de inclusie van personen met chronische zorgnoden verbeteren via vraaggestuurde zorg en ondersteuning. Het project ontwikkelt daarvoor een toolbox met daarin drie tools. Elke tool focust zich op een specifieke doelgroep.

De tools zullen in Vlaanderen 9 maanden lang getest worden door het VAPH via workshops en daarna omgezet worden naar de Oostenrijkse, Tsjechisch., Finse en Spaanse context.

De testperiode verloopt in twee fases:

  • Gedurende deel 1 van de workshops, in februari 2022, hebben we inhoudelijke feedback verzameld op elke tool. Met die inhoudelijke feedback zijn de tools verder op punt gezet.
  • In een tweede fase van de workshops, in oktober 2022, testen we de aangepaste tools. In die workshops zullen we de deelnemers vragen om de vragenlijst effectief zelf in te vullen en een laatste keer feedback te geven.

Wij zoeken nog extra kandidaten voor de workshops in oktober.

U kunt zich tot eind augustus 2022 kandidaat stellen via beleid@vaph.be.

Deelnemers aan fase 1 van de workshops hoeven zich niet opnieuw in te schrijven. Het VAPH contacteert die deelnemers.

Wie zoeken we?

Quality Monitoring Tool

Voor de workshops over de Quality Monitoring Tool zijn we op zoek naar personen met een handicap.

De Quality Monitoring Tool wordt ingevuld door personen met een chronische zorgnood zoals personen met een handicap of iemand die hen ondersteunt om de tool in te vullen. Het doel van de Quality Monitoring Tool is om zwakke en sterke punten van het persoonsvolgende financieringssysteem aan te duiden.

Bent u een persoon met een handicap die al langer dan 6 maanden een persoonsvolgend budget heeft en in kleine groep feedback wil geven over een tool die uiteindelijk over heel Europa kan gebruikt worden? Stel u dan kandidaat voor een van onze workshops. We organiseren workshops van een halve dag in kleine groepen.

Voor deelnemers vanuit het netwerk van personen met een handicap organiseren wij  een online workshop op dinsdagvoormiddag 25 oktober 2022.

U kunt zich kandidaat stellen voor een van de volgende workshops:

  • maandag 10/10/2022 (namiddag - online workshop)
  • dinsdag 11/10/2022 (namiddag - online workshop)
  • woensdag 12/10/2022 (namiddag - online workshop)
  • maandag 17/10/2022 (voormiddag - fysieke workshop - VAC Gent)
  • dinsdag 25/10/2022 (voormiddag - online workshop voor netwerk van personen met een handicap)

Lees meer over UNIC

vlag van Europa

Financiering

Met steun van het programma van de Europese Unie voor werkgelegenheid en sociale innovatie 'EaSI (2014-2020)'. Voor meer informatie: http://ec.europa.eu/social/easi,subsidienummer VS/2020/0265

De inhoud van deze webpagina geeft alleen de mening van de auteur weer. De commissie is niet verantwoordelijk voor enig gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die de website bevat.