Overeenkomsten registreren in het e-loket Mijn VAPH

Sinds 2 september 2021 is de look van het e-loket licht veranderd en vindt u informatie op andere plaatsen dan vroeger. Inhoudelijk is er niets veranderd. De filmpjes worden binnenkort aangepast.

In deze video leggen we uit hoe u overeenkomsten registreert in het e-loket Mijn VAPH.

Als u een persoonsvolgend budget of een persoonlijke-assistentiebudget hebt, dan moet u de overeenkomsten die u sluit, registreren bij het VAPH. 

Dat kunt u via Mijn VAPH op twee manieren doen.

U kunt een overeenkomst toevoegen via de knop ‘cashovereenkomst toevoegen’ onderaan op de startpagina. Dat is de pagina die u ziet zodra u ingelogd bent. Of, u kunt een overeenkomst toevoegen via het menu Persoonlijk budget.

Klik in de blauwe balk bovenaan op ‘Persoonlijk budget’.

Klik daarna in de grijze balk bovenaan op Overeenkomsten.

Op de pagina ‘Overeenkomsten’ vindt u een overzicht van de overeenkomsten die geregistreerd zijn in uw dossier, en kunt u nieuwe overeenkomsten toevoegen.

Klik rechts bovenaan op de groene knop ‘Overeenkomst toevoegen’.

Er bestaan verschillende types overeenkomsten. U kunt daar meer over lezen in de handleiding van Mijn VAPH op www.vaph.be. Als voorbeeld registreren we een overeenkomst met een interimkantoor.

Klik op de blauwe knop ‘Selecteer type’ naast ‘met een interimkantoor’.

Bij iedere overeenkomst moet u een aantal gegevens invullen. De velden die u verplicht moet invullen, zijn aangeduid met een sterretje. De velden zijn verschillend naargelang het type overeenkomst. In de handleiding van Mijn VAPH leest u welke gegevens u in welke velden moet invullen.

Als u alle nodige velden hebt ingevuld, klikt u op ‘Verzenden’.

Uw overeenkomst is nu geregistreerd. De status van uw overeenkomst is ‘in aanvraag’. Het VAPH behandelt uw overeenkomst binnen de 30 kalenderdagen. De status wordt dan aangepast naar ‘goedgekeurd’ of ‘geweigerd’. Zodra uw overeenkomst goedgekeurd is, kunt u kosten toevoegen.