Hebt u vragen over het e-loket Mijn VAPH? Leer er alles over in de gratis digitale infosessies die het VAPH organiseert in juni.
We gebruiken uw e-mailadres enkel om de nieuwsbrief te mailen.
We geven uw adres niet door aan derden.
Hebt u vragen over het e-loket Mijn VAPH? Leer er alles over in de gratis digitale infosessies die het VAPH organiseert in juni.
Kent u iemand die graag op de hoogte wil blijven van het nieuws van het VAPH? Het VAPH stuurt twee digitale nieuwsbrieven en het magazine Sterk uit om personen met een handicap, hun omgeving en professionelen te informeren.
Hebt u ondersteuning van het VAPH en wilt u uw dossier op een snelle, eenvoudige manier raadplegen? Wilt u een aanvraag doen bij het VAPH? Ontdek de voordelen van het online dossier in het animatiefilmpje over Mijn VAPH.
Het decembernummer van Sterk is een feesteditie geworden. Niet alleen komen de feestdagen eraan, het magazine viert ook zijn tienjarig bestaan. En meer dan 16.000 trouwe lezers vieren dat met ons mee.
We publiceerden de cijfers over de eerste jaarhelft van 2021 op onze website. Net als bij de vorige halfjaarlijkse rapportages, rapporteren we over de ter beschikking gestelde budgetten, de aanvragen en de afhandeling ervan, over het vergunde zorgaanbod en over de tegemoetkomingen voor hulpmiddelen en aanpassingen.
Van donderdag 2 december om 17.00 uur tot en met vrijdag 3 december om 06.00 uur zullen de applicaties van het VAPH hinder ondervinden en tijdelijk niet beschikbaar zijn door geplande onderhoudswerken.
Het VAPH biedt verschillende vormen van ondersteuning voor personen met een (vermoeden van) handicap. Het is niet altijd makkelijk om uw weg te vinden. Daarom toont het VAPH graag de verschillende mogelijkheden in twee vlotte, heldere animatiefilmpjes.
We gebruiken uw e-mailadres enkel om de nieuwsbrief te mailen.
We geven uw adres niet door aan derden.
Het VAPH laat regelmatig wetenschappelijk onderzoek uitvoeren om een onderbouwd beleid te voeren. Zo wordt in het regeerakkoord van de Vlaamse Regering verschillende keren naar het beleid voor personen met een handicap in de Scandinavische landen verwezen als voorbeeld en inspiratiebron voor het Vlaamse beleid. Het VAPH was dan ook benieuwd hoe het beleid in de Scandinavische landen precies in elkaar zit en liet een wetenschappelijk onderzoek uitvoeren om daarvan een duidelijk beeld te krijgen.
De Vlaamse Regering stelt een Zorginvesteringsplan voor, dat toelaat om haar intenties te realiseren voor deze regeerperiode. Door dat plan zullen de meest dringende vragen in prioriteitengroep 1 (PG 1) naar een persoonsvolgend budget (PVB) versneld beantwoord kunnen worden. De wachttijd zal daarmee aanzienlijk ingekort worden. Verder voorziet deze regering voldoende middelen om de terbeschikkingstellingen voor de meest acute situaties en het persoonsvolgend budget na jeugdhulp voor jongvolwassenen te garanderen.
Het VAPH blikt terug op het jaar 2020. We doen dat naar goede gewoonte met een uitgebreid cijferluik (Het VAPH in cijfers) en een terugblik van de directie en medewerkers van het VAPH op gebeurtenissen en projecten die kenmerkend waren voor het afgelopen jaar.