Documenten en formulieren

Resultaten

29/10/2020

Handleiding en richtlijnen voor de webapplicatie van de geïntegreerde registratietool (GIR)

28/10/2020

Testen is van belang voor de klinische aanpak van de besmette personen. Maar nog belangrijker is het gevolg dat aan de testen wordt gegeven, niet alleen ten aanzien van de positief geteste personen, maar ook ten aanzien van alle personen die met die personen in nauw contact zijn geweest. In deze infonota wordt u geïnformeerd over de mogelijkheden tot testing, contactonderzoek en de te nemen maatregelen bij risicocontacten binnen de VAPH-sector. 

28/10/2020

Naar aanleiding van de aanhoudende COVID-19-pandemie zijn we in België sedert enige maanden overgeschakeld naar wat genoemd wordt het ‘nieuwe normaal’. Ook binnen de VAPH-sector werd die stap gezet. Het uitgangspunt is dat we door de nodige maatregelen (afstand, beschermingsmateriaal …) in acht te nemen zoveel mogelijk onze normale activiteiten kunnen opnemen. Op die manier wordt geprobeerd de verspreiding van het virus tegen te gaan en tegelijkertijd ermee samen te leven. Binnen de VAPH-sector betekent dat ook dat alle activiteiten en ondersteuningsvormen mogelijk zijn, onder voorbehoud van een aantal voorwaarden en specifieke situaties. 

28/10/2020

Wegens de negatieve evoluties in de COVID-19-pandemie heeft de Vlaamse Regering een aantal bijkomende maatregelen afgekondigd. Die maatregelen gaan in op woensdag 28 oktober om 24u. Ook de taskforce COVID-19 Zorg volgt de situatie op de voet en stuurt de richtlijnen bij als de omstandigheden dat nodig maken.