Professionelen

Het VAPH erkent, vergunt, machtigt, subsidieert of registreert organisaties die hulp, begeleiding en ondersteuning bieden aan personen met een handicap. Professionelen vinden via onderstaande webluiken de nodige informatie, richtlijnen en handleidingen.

Hebt u een vraag als professional? Dan kunt u terecht bij een van onze specifieke helpdesks.

Zoeken binnen VAPH voor professionelen

Direct naar

 • Model-IDO

  In samenwerking met vertegenwoordigers van zorggebruikers en zorgaanbieders werd een model van een individuele dienstverleningsovereenkomst (IDO) opgemaakt, samen met een bundel extra informatie waarin u meer uitleg en begrippen vindt. Het gebruik van de model-IDO is niet verplicht, maar wordt sterk aanbevolen.

 • Administratie en beheer via Helios of Isis

  Multidisciplinair verslag via Helios

  Cliënten- en personeelsadministratie via Isis

   

 • Verslagen Zorginspectie

  Vergunde en erkende zorgaanbieders worden geïnspecteerd door Zorginspectie. Elke burger kan de inspectieverslagen opvragen.

Nieuwsberichten

 • Opleidingen assistentiehonden voor MDT’s

  In samenwerking met de Belgian Assistance Dog Federation (BADF) organiseert het VAPH in het najaar een opleiding over assistentiehonden. De opleiding richt zich tot multidisciplinaire teams die hulpmiddelen adviseren.

 • Module D: aangepaste webpagina ‘Rubrieken Helios’

  De webpagina Rubrieken Helios biedt handvaten voor het correct invullen van de Module D in Helios. Verschillende richtlijnen op die pagina werden verfijnd en verduidelijkt.

 • Intervisies ZZI najaar 2024

  De datums voor de intervisies ZZI in het najaar van 2024 staan online. De intervisie is bedoeld voor ZZI-inschalers met een geldig certificaat. Om hun certificaat te behouden, moeten inschalers voordat hun certificaat vervalt, deelnemen aan een intervisie, georganiseerd door het VAPH.

 • Opleiding VAD: 'Mijn cliënt en middelengebruik, gamen en gokken' 17 oktober 2024

  Werkt u met cliënten met een beperking die middelen gebruiken, gamen of gokken? Op donderdag 17 oktober organiseert VAD de opleiding 'Mijn cliënt en middelengebruik, gamen en gokken' in Diest.