19 mei 2022

Bevraging globale individuele ondersteuning (GIO)

Het VAPH en de intersectorale adviesgroep GIO willen globale individuele ondersteuning (GIO) verder ontwikkelen en verbeteren. Aan de hand van een bevraging bij de gebruikers bekijken we hoe GIO wordt of werd ingezet en op welke manier de kinderen en ouders die ondersteuning ervaren. De ouders van cliƫnten die sinds de start in 2019 gebruik hebben gemaakt van GIO, hebben in de loop van deze week via een brief een uitnodiging gekregen om een online bevraging in te vullen.

Mogelijk stellen ze daarover vragen aan jullie. We zetten kort enkele belangrijke elementen op een rijtje:

  • Ze zijn vrij om de vragenlijst in te vullen. We hopen natuurlijk dat de respons groot is.
  • Het duurt ongeveer 15 minuten om de vragenlijst in te vullen.
  • De antwoorden zijn niet gelinkt aan andere informatie over hun kind. Hun antwoorden hebben dus geen effect op het persoonlijke dossier van hun kind of op de ondersteuning die ze momenteel krijgen.
  • Ze kunnen de vragenlijst invullen tot 6 juni.

Via de kanalen van de gebruikersorganisaties wordt er ook een bevraging gestuurd naar mensen die geen gebruik maken van GIO. Aan de hand van die antwoorden willen we te weten komen wat potentiĆ«le gebruikers van GIO vinden en op welke manier GIO kan bijdragen aan inclusie. Zo vernemen we graag waarom die mensen wel of niet gebruik zouden willen maken van GIO. Ze kunnen die bevraging invullen tot eind september. 

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen