19 mei 2022

Neem deel aan wetenschappelijk onderzoek naar persoonlijke assistenten

De opleiding Orthopedagogie van de AP Hogeschool in Antwerpen doet onderzoek naar de taken, noden en verwachtingen van de persoonlijke assistent zonder familieband en de verwachtingen en noden van volwassenen met een verstandelijke beperking en hun netwerk ten aanzien van de persoonlijke assistent.

De onderzoekers zijn op zoek naar deelnemers.

Wie kan er deelnemen?

  • persoonlijke assistenten zonder familieband die werken bij volwassenen met een verstandelijke beperking
  • personen met een verstandelijke beperking (gebruikers) die ondersteuning krijgen van (een) persoonlijke assistent(en)
  • personen uit het netwerk van gebruikers die (een) persoonlijke assistent(en) in dienst hebben

Wat wordt er verwacht?

Van de deelnemers aan het onderzoek wordt verwacht dat ze deelnemen aan een groepsgesprek van ongeveer 2 uur, dat op audiotape wordt opgenomen. Tijdens dat groepsgesprek (6 tot 8 deelnemers) zal gevraagd worden naar uw taken, noden en verwachtingen in de ondersteuning die u biedt als persoonlijke assistent of die u krijgt als gebruiker of lid van het netwerk. Bevindingen uit de eerder afgenomen interviews worden voorgelegd.

Deelnemers ontvangen een waardebon.

Wanneer en waar vindt het groepsgesprek plaats?

Het groepsgesprek vindt plaats tijdens de maanden september, oktober of november 2022 in de AP Hogeschool, Noorderplaats 2, Antwerpen. De datum wordt samen met de deelnemers afgesproken.

Interesse?

U kunt tot 20 juni 2022 contact opnemen met de onderzoekers Greet Demesmaeker of Gwen Van Dingenen via mail naar greet.demesmaeker@ap.be of gwen.vandingenen@ap.be of telefonisch via het nummer 0494 18 05 39. Zij zullen u meer informatie bezorgen.

Lees alle nieuwsberichten