28 juli 2022

Extra federale maatregelen om personeelsschaarste in de zorg aan te pakken

De zorgsector staat onder de druk. Duurzame en grondige investeringen in de zorg zijn dan ook nodig. De federale regering investeerde bij het begin van de legislatuur in de zorg en er wordt gewerkt aan plannen op de lange termijn om de grote en diverse uitdagingen aan te gaan.

Om een antwoord te bieden op de acute nood, kondigt Frank Vandenbroucke, federaal minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, een reeks extra maatregelen op de korte termijn aan om de personeelsschaarste in de zorg tegen te gaan.

Deze maatregelen zijn ook van toepassing op de Vlaamse zorg- en welzijnsinstellingen.

Lees de persnota Extra maatregelen om personeelsschaarste aan te pakken in de zorg

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen