14 juli 2022

Samen op zoek naar nieuwe collega's in de jeugdhulp

De zoektocht naar nieuw talent vormt voor heel wat multifunctionele centra en andere jeugdhulporganisaties in Vlaanderen een stevige uitdaging. Met een opvallende wervingscampagne om leefgroepbegeleiders aan te trekken, wil Opgroeien jeugdhulporganisaties ondersteunen om nieuwe collega's te vinden.

In de campagnespot en op de campagnebeelden staan jongeren zélf volop in de schijnwerpers. Dankzij een verouderingseffect blijven de jongeren anoniem, maar zijn ze wel het gezicht van de oproep. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Check dan zeker de campagnespot op www.opgroeien.be/werken-in-de-jeugdhulp(opent nieuw venster)

Zet je vacatures op het gloednieuwe jobplatform

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kandidaten de kans krijgen om vacatures in de jeugdhulp te ontdekken, bouwde Opgroeien een jobplatform uit voor álle jobs in de jeugdhulp: werkenindejeugdhulp.be(opent nieuw venster)

Alle jeugdhulporganisaties kunnen toegang vragen tot het platform en zelf hun vacatures uploaden. De databank heeft dezelfde look-and-feel als de campagne, waardoor iedereen meteen weet dat hij of zij op de juiste plek terechtkomt. 

Of u nu op zoek bent naar leefgroepbegeleiders, contextbegeleiders, kinderpsychiaters, stafmedewerkers, trajectbegeleiders of crisismedewerkers: élke vacature is welkom. 

Wil u ook uw organisatie linken aan het gloednieuwe platform? Mail dan snel naar communicatie@opgroeien.be, dan bezorgt Opgroeien u alle gegevens die u nodig hebt om in te loggen en een overzichtelijk stappenplan hoe u nieuwe vacatures toevoegt. 

Zet de campagne mee in de kijker

Helpt u mee om de campagne extra in de kijker zetten en zo ook voor uw organisatie nieuwe collega's aan te trekken? Download het communicatiepakket met de campagnespot en de visuals, deel ze via Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn en link naar de vacatures die u in de kijker wil zetten. Vermeld ook zeker altijd de hashtag #werkenindejeugdhulp. 

Op die manier zorgen we er samen voor dat zoveel mogelijk nieuwe medewerkers de weg vinden naar de jeugdhulp. En kunnen we kinderen, jongeren en gezinnen nog beter ondersteunen. 

Download het communicatiepakket(opent nieuw venster)

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen