18 augustus 2022

Schrijf u nu in: Academische Werkplaats De-Institutionalisering 7 oktober

Op vrijdag 7 oktober 2022 vindt de kick-off plaats van de Academische Werkplaats De-Institutionalisering (AWDI) in Les Ateliers des Tanneurs in het hart van Brussel, van 9.30 uur tot 16.30 uur.

Het volledige programma en de inschrijvingslink zijn beschikbaar op Ruimte voor zorg | de Stadsacademie(opent nieuw venster).

De-institutionalisering wordt internationaal gekaderd als hefboom voor de realisatie van de rechten van personen met een handicap. Het is een sleutelbegrip in de ontwikkeling van beleid en praktijk in Vlaanderen. Niettemin is de invulling van het begrip de-institutionalisering zowel in internationale als Vlaamse kringen gecontesteerd.

Het VAPH wil verder kennis opbouwen over innovatieve opvattingen over en strategieën voor de-institutionalisering. De Academische Werkplaats zal via een wisselwerking tussen beleid, praktijk en onderzoek de vinger aan de pols houden. Een sociaal-ruimtelijk perspectief stuurt de transformatie aan van de zorg naar inclusieve woon- en leefomgevingen via een verknoping van woon-, welzijns- en omgevingsbeleid.

De kick-off vangt aan met een plenair deel, met een retroacta en vooruitblik op de werking van de Academische Werkplaats. Daarna wordt het lerend netwerk opgestart in 6 workshops. In elk van de workshops wordt ruimte gemaakt voor dialoog en reflectie over innovatieve praktijken tussen burgers met een handicap, professionals en organisaties, architecten en stedenbouwkundigen, en beleidsmakers.

Meer informatie over de Academische Werkplaats vindt u op onze website.

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen

      
   [[{"fid":"45813","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"logo van het VAPH","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"8":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"logo van het VAPH","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"logo van het VAPH","class":"media-element file-default","data-delta":"8"}}]]      
      
      [[{"fid":"45814","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"logo Universiteit Gent: witte achtergrond met blauwe letters U Gent","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"9":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"logo Universiteit Gent: witte achtergrond met blauwe letters U Gent","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"logo Universiteit Gent: witte achtergrond met blauwe letters U Gent","class":"media-element file-default","data-delta":"9"}}]]     
      
      [[{"fid":"45815","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"logo Stadsacademie: witte achtergrond met zwarte letters; schuine letter S en letter A","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"10":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"logo Stadsacademie: witte achtergrond met zwarte letters; schuine letter S en letter A","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"logo Stadsacademie: witte achtergrond met zwarte letters; schuine letter S en letter A","class":"media-element file-default","data-delta":"10"}}]]
            [[{"fid":"45816","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"logo Ruimte voor zorg: driedimensionale blokjes, in het midden vorm van een kruis","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"11":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"logo Ruimte voor zorg: driedimensionale blokjes, in het midden vorm van een kruis","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"logo Ruimte voor zorg: driedimensionale blokjes, in het midden vorm van een kruis","class":"media-element file-default","data-delta":"11"}}]]              
      [[{"fid":"45817","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"logo Team Vlaams Bouwmeester: witte achtergrond zwarte letters, bovenaan BWMSTR ","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"12":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"logo Team Vlaams Bouwmeester: witte achtergrond zwarte letters, bovenaan BWMSTR ","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"logo Team Vlaams Bouwmeester: witte achtergrond zwarte letters, bovenaan BWMSTR ","class":"media-element file-default","data-delta":"12"}}]]