26 september 2022

Vernieuwd magazine Sterk: speciale editie over persoonsvolgende financiering

Sterk is en blijft het magazine van het VAPH dat verhalen brengt van mensen met een handicap. Getuigenissen van personen met een handicap staan centraal, maar ook nieuwe vaste rubrieken zoals interviews en columns krijgen een plek in het vernieuwde magazine. 

Het septembernummer is volledig gewijd aan de persoonsvolgende financiering in Vlaanderen, die vijf jaar geleden werd ingevoerd. 

  • Hoe ervaren mensen met een handicap en hun familie het systeem en hoe gebruiken ze hun budget? 
  • Hoe ervaren zorgaanbieders – die zich meer dan ooit moeten bewijzen als sociaal ondernemers – deze financiering? 
  • En hoe kijkt ex-minister Jo Vandeurzen, die het systeem in het leven riep, vandaag terug op die beslissing? 

Dat en veel meer leest u in de septembereditie van Sterk

Uw verhaal in Sterk? In Sterk vertellen mensen met een handicap over dingen die voor hen het verschil maken. Over de zorg die ze nodig hebben, en hoe ze die organiseren. Maakt u gebruik van hulpmiddelen of rechtstreeks toegankelijke hulp of hebt u een persoonsvolgend budget of krijgt uw kind een persoonlijke-assistentiebudget en wilt u daarover vertellen in Sterk? Laat het ons weten! Mail naar woordvoerder@vaph.be als u anderen wil inspireren met uw verhaal.

Lees de septembereditie van Sterk