24 november 2022

De OKO-app als mobiliteitshulpmiddel voor blinden en slechtzienden

Toelichting over de De OKO-app

De OKO-app(opent nieuw venster) is een alternatief voor de bekende rateltikkers; ongeveer 15% van de verkeerslichten in Vlaanderen heeft een rateltikker. De OKO-app scant (filmt) de omgeving via de ingebouwde camera en waarschuwt de gebruiker bij oversteekplaatsen met voetgangerslichten. Sinds kort is de OKO-app ook in staat om busnummers en de bijbehorende bestemming van een aankomende lijnbus voor te lezen. De OKO-app werkt via centrale servers die doorlopend bijleren en zichzelf actualiseren. De app werkt enkel op een iPhone en heeft een dataverbinding nodig. 

Melding

De functionaliteit van dit hulpmiddel wordt verder onderzocht

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen

Dit artikel werd aangepast op 24 januari 2023.