24 november 2022

Mijn Burgerprofiel nu ook toegankelijk via de VAPH-website

Mijn Burgerprofiel maakt overheidszaken makkelijk. Het VAPH stapte, samen met een heleboel andere overheidsdiensten, steden en gemeenten, mee in ‘Mijn Burgerprofiel’. U vindt er alle documenten, attesten, brieven en zelfs de status van uw dossiers bij de overheid, gebundeld op één veilig digitaal platform. 

Veel persoonsgegevens zijn verspreid over verschillende overheidsdiensten. Denk maar aan het Groeipakket, een attest van gezinssamenstelling of fiscale attesten. Mijn Burgerprofiel brengt ze samen. Zodra u bent ingelogd, kunt u uw gegevens bij alle overheden digitaal raadplegen, zoals de status van uw omgevingsdossier bijvoorbeeld. 

‘Mijn Burgerprofiel’ is vandaag nog een groeiend platform. U vindt er al heel wat maar nog niet alles. Sommige overheidsdiensten, zoals het VAPH, zijn immers volop bezig met hun informatie op het platform aan te vullen. 

Koppelen met uw eBox

Als u Mijn Burgerprofiel koppelt met uw eBox, ontvangt u ook digitale documenten van andere overheidsdiensten in Mijn Burgerprofiel. Met deze stappen gaat de koppeling snel en eenvoudig(opent nieuw venster).

Hoe werkt Mijn Burgerprofiel?

Log in via de knop AANMELDEN MIJN BURGERPROFIEL rechtsboven op de website van het VAPH: 

[[{"fid":"49572","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"screenshot homepage VAPH rechtsboven 'Aanmelden Mijn Burgerprofiel'","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"screenshot homepage VAPH rechtsboven 'Aanmelden Mijn Burgerprofiel'","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"screenshot homepage VAPH rechtsboven 'Aanmelden Mijn Burgerprofiel'","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Log vervolgens veilig in met uw e-ID, itsme® of een beveiligingscode via mobiele app of sms. Daarna krijgt u toegang tot het overzicht van uw overheidsadministratie. Probeer het meteen!

Hulp nodig?

Problemen met inloggen of nog vragen over Mijn Burgerprofiel? Hier vindt u alle informatie over Mijn Burgerprofiel(opent nieuw venster). Bellen kan ook, naar 1700, het gratis informatienummer van de Vlaamse overheid.

Lees alle nieuwsberichten