16 maart 2023

Mijn cliënt en middelengebruik, gamen en gokken: leidraad & inspiratiebox om te gebruiken bij mensen met een beperking

Hoe gaat u als begeleider het gesprek aan als u vermoedt dat uw cliënt problematisch middelen gebruikt, gamet of gokt? ‘Mijn cliënt en middelengebruik’ biedt een leidraad en inspiratiebox vol tips en tools voor begeleiders.

Begeleiders of hulpverleners in voorzieningen voor mensen met een beperking of in de alcohol- en drughulpverlening vinden in deze leidraad en inspiratiebox ondersteuning om de begeleiding vorm te geven voor cliënten met een licht verstandelijke beperking, autisme of een niet-aangeboren hersenletsel.

De gespreksmethodieken helpen u zowel om middelengebruik, gamen of gokken bespreekbaar te maken als om het gebruik in te schatten, de motivatie voor verandering te versterken en verandering te ondersteunen.

U kunt de interactieve pdf – waarin u snel kunt doorklikken – gratis downloaden in de catalogus op de VAD-site(opent nieuw venster).

Of u kunt deelnemen aan de gratis webinar ‘Hoe ga je in gesprek over middelengebruik, gamen of gokken?’ op 25 mei van 10 tot 11 uur. In dat webinar krijgt u enkele praktische tips mee om het gesprek aan te gaan en leert u de leidraad en inspiratiebox beter kennen. Voor meer info en inschrijvingen zie https://vormingen.vad.be/courses/webinar-hoe-ga-je-in-gesprek-over-middelengebruik-gamen-of-gokken/(opent nieuw venster)

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen