23 maart 2023

VAPH-dossiergegevens zijn zichtbaar in Mijn Burgerprofiel

Mijn Burgerprofiel maakt overheidszaken makkelijk. Het VAPH stapte, samen met andere overheidsdiensten, steden en gemeenten, mee in Mijn Burgerprofiel. U vindt er alle documenten, attesten, brieven en zelfs de status van uw dossiers bij de overheid, gebundeld op één veilig digitaal platform. 

Veel persoonsgegevens zijn immers verspreid over verschillende overheidsdiensten. Denk maar aan het groeipakket, een attest van gezinssamenstelling of fiscale attesten. Mijn Burgerprofiel brengt ze samen. 

Dossiergegevens van het VAPH zijn sinds maart zichtbaar in Mijn Burgerprofiel. U vindt die als volgt terug:

  • Klik op het menu-item ‘Uw gegevens’.
  • Kies het thema ‘U en uw gezin’.
  • Kies daarna het subthema ‘Welzijn’. 

Uw erkenning als persoon met een handicap, de laatst toegekende tegemoetkomingen voor hulpmiddelen en de gegevens over het persoonsvolgend budget zijn consulteerbaar in Mijn Burgerprofiel. Van daaruit kunt u surfen naar het e-loket mijnvaph.be. 

Koppelen met uw eBox

Als u Mijn Burgerprofiel koppelt met uw eBox, ontvangt u de digitale documenten van heel wat overheidsdiensten in Mijn Burgerprofiel. Met deze stappen gaat de koppeling snel en eenvoudig(opent nieuw venster).

Ook het VAPH zal zijn briefwisseling dit jaar via de eBox beschikbaar maken.

Meer informatie over Mijn Burgerprofiel(opent nieuw venster)

Lees alle nieuwsberichten