28 april 2023

Drie beheersniveau’s voor mondmaskerdracht (respiratoire ziektes) en test-, tracing- en quarantainebeleid (COVID-19) - Afschalen van niveau 2 naar niveau 1Infonota INF/23/12

De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid (IMC) besliste om de aanbevelingen over het dragen van mondmaskers in de zorgsector te verbinden met drie niveaus van de epidemiologische situatie voor alle respiratoire ziektes. Ook de aanbevelingen rond het test-, tracing-, quarantainebeleid in het kader van COVID-19 veranderen naargelang het niveau waarin we ons bevinden.

Vanwege de gunstige epidemiologische situatie, besliste de RMG/IMC af te schalen van niveau 2 naar niveau 1. Daarnaast is er ook een aanpassing in de isolatieverplichting en wordt de verplichte registratie stopgezet.

Onderaan de infonota kunt u de kaders terugvinden.

Lees infonota INF/23/12

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen