5 april 2023

Lees het Weliswaar-artikel over ‘autismevriendelijke gevangenissen’

Team Ontgrendeld van de Gentse gevangenis heeft al langer aandacht voor gedetineerden met autisme of een vermoeden daarvan. Het voorbije jaar liep er vanuit het VAPH een project ‘autismevriendelijke gevangenis’, waarmee een extra autismecoach aangeworven kon worden. 

Weliswaar(opent nieuw venster), het vakblad voor de welzijns- en gezondheidszorg, schreef een uitgebreid artikel over autismevriendelijke gevangenissen. Leen De Roo, coördinator van het Team Ontgrendeld, en autismecoach Shari Vanderwee van OC Sint-Idesbald, Itinera, leggen daarin uit waarom het belangrijk is om die doelgroep in detentie te ondersteunen, en hoe dat in de praktijk gebeurt. 

Lees hier het Weliswaar-artikel(opent nieuw venster)

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen