25 mei 2023

Brieven van het VAPH ontvangen via de eBox

Vanaf 22 juni 2023 kunnen burgers de brieven van het VAPH ontvangen via de eBox, een digitale brievenbus. Maakt u gebruik van de dienstverlening van het VAPH? Of bent u een wettelijk vertegenwoordiger of bewindvoerder? Dan kunt u ervoor kiezen om de brieven van het VAPH te ontvangen via die weg. Het VAPH voorziet een overgangsperiode van ongeveer 1 jaar. Gebruikers van de eBox ontvangen VAPH-brieven vanaf 22 juni 2023 tot en met 31 mei 2024 zowel via de eBox als per post. 

De eBox is een elektronische brievenbus waarin u op een veilige manier overheidsberichten kunt ontvangen, bewaren en beheren. 

My eBox wordt gebruikt door federale, Vlaamse, lokale en andere overheidsdiensten om documenten te verzenden. 

Voor het VAPH kan het gaan over: 

  • brieven over een aanvraag van een persoonsvolgend budget, 
  • brieven over een tegemoetkoming voor een hulpmiddel of een aanpassing 
  • brieven over de besteding van een persoonlijk budget
  • …. 

Als u My eBox gebruikt, kiest u ervoor om de brieven van het VAPH digitaal, en niet langer op papier, te ontvangen. Het VAPH voorziet wel een overgangsperiode. Gebruikers van de eBox ontvangen van 22 juni 2023 tot en met 31 mei 2024 VAPH-brieven zowel via de eBox als per post. Vanaf 1 juni 2024 ontvangt u de brieven van het VAPH alleen nog via de eBox. 

vrouw typt op laptop
Foto: pexels.com

Activeert u de eBox niet? Dan blijft u de brieven van het VAPH per post ontvangen. 

Digitaal brieven ontvangen: eBox en Burgerprofiel

Elke burger heeft vandaag al een eBox. Om die brievenbus ook effectief in gebruik te nemen, moet u uw eBox activeren.

U kunt de eBox activeren door hem te koppelen met Mijn Burgerprofiel(opent nieuw venster). Met deze stappen(opent nieuw venster) gaat de koppeling snel en eenvoudig.

Aan de slag met Mijn Burgerprofiel 

Hebt u problemen met inloggen of nog vragen over Mijn Burgerprofiel? Hier vindt u alle informatie over Mijn Burgerprofiel.(opent nieuw venster) U kunt ook bellen naar 1700, het gratis informatienummer van de Vlaamse overheid.