25 mei 2023

Nationaal slotevent UNIC-projectVoorstelling van toolbox rond persoonlijke budgetten voor personen met een handicap

logo van UNIC in kleur met tekst 'Towards user-centred funding models for long term care'

Het VAPH werkte de voorbije periode mee aan UNIC. Dat Europees project wil de overgang naar meer gebruikersgerichte financieringsmodellen voor chronische zorg stimuleren in verschillende Europese regio’s. Het systeem van persoonsvolgende financiering voor mensen met een handicap dat we in Vlaanderen kennen, is een voorbeeld van zo’n model.

Binnen het UNIC-project werd onder meer een reeks innovatieve tools ontwikkeld om gebruikers, zorgaanbieders en de overheid te ondersteunen bij de implementatie en evaluatie van de persoonsvolgende financiering voor personen met een handicap. De toolbox werd door het VAPH uitgebreid getest in Vlaanderen door middel van workshops.

Op donderdag 22 juni (van 14 tot 16 uur) stelt het VAPH de resultaten van het UNIC-project voor tijdens een webinar. Tijdens dat webinar zal er ook een gedachtewisseling met mensen uit het werkveld plaatsvinden over de resultaten. 

Hebt u zelf een persoonsvolgend budget? En bent u geïnteresseerd in hoe de UNIC-toolbox u daarbij kan helpen? Wilt u bijvoorbeeld zelf kunnen evalueren of uw persoonsvolgend budget u meer levenskwaliteit bezorgt? 

Schrijf u in voor het gratis webinar(opent nieuw venster)

kalendericoon 22 juni

Een beperkt aantal mensen kan als live publiek aanwezig zijn in de studio in Antwerpen. Wilt u aanwezig zijn, dan kunt u dat aanduiden in het registratieformulier.

Een overzicht van het programma is beschikbaar op onze website.

Hebt u vragen over UNIC of het webinar? Dan kunt u mailen naar beleid@vaph.be

Lees alle nieuwsberichten