26 juni 2023

Tweede colloquium Academische Werkplaats De-institutionalisering op 13 oktober

Op 13 oktober vindt in Gent een colloquium plaats van de Academische Werkplaats De-institutionalisering.

De Academische Werkplaats De-Institutionalisering heeft als doel de-institutionalisering proactief te realiseren. Ze doet dat vanuit een sociaal-ruimtelijk perspectief. Daarbij is het nodig een instellingscultuur te bestrijden, omdat die autonomie en verlangens aan banden legt, en zo ook de realisatie van mensenrechten in de weg staat. 

kader met tekst 'Save the date' 13 oktober 2023 Colloquium

Op het Colloquium van vrijdag 13 oktober 2023 werkt de Academische Werkplaats De-institutionalisering door op de vraag hoe de autonomie en woonwensen van burgers met zorgvragen centraal kunnen gesteld worden bij het zoeken naar en creëren van een diversiteit aan kwaliteitsvolle woon-zorgomgevingen.

Bent u geïnteresseerd? Hou 13 oktober dan alvast vrij. Het programma en de mogelijkheid om in te schrijven volgen later.

Meer informatie(opent nieuw venster)

Lees alle nieuwsberichten