22 september 2023

Individueel maatwerk voor mensen met een arbeidsbeperking

Lotte en Tjorven op de foto met slogan 'Pracht van een werkkracht'

Bedrijven zijn op zoek naar talent. Dat vinden ze ook bij mensen met een arbeidsbeperking. Soms is een aanpassing nodig of ligt de productiviteit iets lager. Daarom kunnen werkgevers een premie krijgen, net als zelfstandigen.

Om de mogelijkheden van individueel maatwerk beter bekend te maken, lanceert het Departement Werk en Sociale Economie een campagne. Lotte Windey en Tjorven Melens nemen eraan deel.

“Wie werkt, kan beter integreren in de samenleving.

Lotte Windey

Lotte Windey is 30 jaar en mama van 2 kinderen. Sinds november werkt ze bij Kingspan, een bedrijf in veiligheidssystemen. Lotte soldeert en monteert brandalarmen. Ze vond haar job dankzij Tjorven en het team van interimkantoor Konvert. 

“Thuiszitten is niets voor mij”, lacht Lotte. “Toen ik mijn vorige job verloor, voelde ik me gefrustreerd. Gelukkig vond ik via Konvert binnen de week een nieuwe job.”

“Lotte heeft sterke competenties”, zegt Tjorven. “Voor veel mensen kunnen we een geschikte werkplek vinden.”

“Ik ben doof, maar ik werk hard”, zegt Lotte. “Dankzij de Vlaamse Gebarentaal ben ik erg vaardig met mijn handen. Daardoor werk ik sneller dan veel van mijn collega’s.” 

“Voor ons telt het talent van elk individu”, stelt Tjorven. “Bedrijven die aanpassingen doen, bijvoorbeeld van een trap een hellend vlak maken, krijgen steun van de overheid.”

“Wie werkt, kan beter integreren in de samenleving”, zegt Lotte. “Mijn job geeft me veel voldoening. Ik voel me hier als een vis in het water.” 

Alle informatie over individueel maatwerk en nog meer inspirerende getuigenissen vindt u op www.prachtvaneenwerkkracht.be(opent nieuw venster)

Lees alle nieuwsberichten