27 oktober 2023

Kris voelt zich goed omringd in assistentiewoning

Elf jaar woonde Kris Taverniers bij een vergunde zorgaanbieder. Maar toen hij een persoonsvolgend budget kreeg, verhuisde hij naar een assistentiewoning. “Ik ben hier meer op mezelf aangewezen en ik voel me daar goed bij”, vertelt Kris.

Kiezen voor een assistentiewoning of voor een woonzorgcentrum? Het gebeurt niet zo vaak, maar het is inderdaad een mogelijkheid voor mensen met een handicap. Sommige woonzorgcentra hebben daar namelijk een aparte erkenning voor. Kris Taverniers is alvast overtuigd.

“Ik woonde graag bij de zorgaanbieder. Maar toen ik een persoonsvolgend budget kreeg, werd het contract herbekeken. Het aanbod via de voucher strookte niet helemaal met mijn wensen. Daarom verhuisde ik naar een assistentiewoning.”

“Ik woon hier te midden van andere personen met een handicap, ouderen en gezinnen. Die mix vind ik heerlijk.”

Lees het verhaal van Kris

Lees meer over het persoonsvolgend budget

Lees alle nieuwsberichten

Kris Taverniers voor zijn assistentiewoning
Kris Taverniers voor zijn assistentiewoning © Filip Erkens