5 oktober 2023

Online symposium: preventie bij personen met een beperking17 oktober 2023

Elk jaar krijgen zowat 6000 vrouwen in Vlaanderen te horen dat ze borstkanker hebben. Het is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. 3 op 4 borstkankers komen voor bij vrouwen boven de 50 jaar. Ongeveer 1 op 5 vrouwen met borstkanker sterft uiteindelijk aan de ziekte. Daarom organiseert de Vlaamse overheid een Bevolkingsonderzoek Borstkanker voor alle vrouwen van 50 tot en met 69 jaar. Want hoe eerder borstkanker ontdekt wordt, hoe groter de kans op een succesvolle behandeling.

Naast borstkankeronderzoek, zijn er ook bevolkingsonderzoeken naar dikkedarmkanker en baarmoederhalskanker.

Mensen met een handicap bereiken met die preventieve onderzoeken, brengt vaak extra uitdagingen met zich mee. Het Centrum voor Kankeropsporing (CVKO) en de bevolkingsonderzoeken naar kanker organiseren op 17 oktober, van 20 tot 22 uur, een online symposium voor professionelen uit de eerstelijnszorg over preventie bij personen met een beperking.

Het programma vindt u op de website van het Centrum voor Kankeropsporing(opent nieuw venster).
Inschrijven kan via deze link(opent nieuw venster).

Meer weten over borstkankerscreening? Surf naar www.borstkanker.bevolkingsonderzoek.be(opent nieuw venster). Het Centrum voor Kankeropsporing bracht in kaart welke eenheden goed toegankelijk zijn met een rolstoel. Voor meer info daarover kunt u bellen naar het gratis nummer 0800 60 160.
Meer weten over de andere bevolkingsonderzoeken? Surf naar https://www.bevolkingsonderzoek.be/nl(opent nieuw venster).

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen