16 november 2023

Alivia staat klaar voor praktijkexamen. Teamverantwoordelijke Thomas blikt vooruit op de komende maanden

Het team Eerste Lijn van het Departement Zorg werkt aan een digitaal zorg- en ondersteuningsplan. Dat project kreeg de naam Alivia.

Alivia wordt een mobiele app en webtoepassing om een digitaal zorg- en ondersteuningsplan op te maken, aan te vullen en te raadplegen. Overal toegankelijk voor de persoon met een zorgnood, diens mantelzorger(s) en het zorgteam van zorgverleners en welzijnswerkers die de persoon bijstaat.

Eind oktober konden de ontwikkelaars een demo tonen van de eerste versie van Alivia(opent nieuw venster). Alivia is intussen dus zo goed als klaar om uitgeprobeerd te worden. Maar de ontwikkeling stopt daarmee niet. Thomas Boeckx, teamverantwoordelijke team Eerste Lijn bij het Departement Zorg, vertelt ons wat er op de planning staat: gebruikerstesten, een werkmethode om met een zorgplan beter samen te werken, juridische verankering en de start van de 2 proefprojecten.

Lees het artikel op de website van het Departement Zorg(opent nieuw venster)

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen