24 november 2023

Wat vindt u van de model-IDO?

Wie ondersteuning wil krijgen bij een VAPH-zorgaanbieder, moet een contract sluiten: een individuele dienstverleningsovereenkomst (IDO). Het VAPH stelde in april 2023 een nieuw model voor de individuele dienstverleningsovereenkomst (model-IDO) voor.

Die werd uitgewerkt samen met gebruikers, zorgaanbieders en bijstandsorganisaties. De nieuwe model-IDO is helder, juridisch sluitend en opgesteld in klare taal.

Er werden verschillende model-IDO’s ontwikkeld:

  • model individuele dienstverleningsovereenkomst persoonsvolgend budget
  • model individuele dienstverleningsovereenkomst rechtstreeks toegankelijke hulp
  • model individuele dienstverleningsovereenkomst multifunctioneel centrum (eventueel in combinatie met een persoonlijke-assistentiebudget)

Bij de model-IDO hoort een document met extra informatie: hoe kunt u het model gebruiken, wat moet u waar invullen, wat kunt u eventueel weglaten … Beide documenten moeten samen gelezen worden.

De model-IDO’s zijn beschikbaar op de VAPH-website, en worden gedurende een periode van 2 jaar geëvalueerd. Hoe meer reacties we van u als gebruiker of als zorgaanbieder ontvangen, hoe beter we de documenten kunnen bijsturen.
 

man in rolstoel aan bureau overlegt met andere man
Foto: Shutterstock

Maakte u al gebruik van de model-IDO? Dan zijn we benieuwd naar uw mening.

Al uw opmerkingen, verbetervoorstellen en vragen over de model-IDO’s en over de documenten met extra informatie kunt u bezorgen via dit formulier(opent nieuw venster).

Het is ook mogelijk om feedback over de model-IDO en bijbehorende documenten te versturen via mail naar avf@vaph.be. Vermeld in het onderwerp van uw mail ‘Feedback model-IDO’.

Aan de hand van de ontvangen feedback, bekijken we welke wijzigingen en aanvullingen kunnen worden gedaan aan de documenten.

Meer info over de model-IDO

Lees alle nieuwsberichten